Att vara inspirerad!

Idag har jag varit på pekplatteträff med en mängd ivriga och duktiga lärare från södra Finland. Det har ordnats två liknande träffar i Österbotten och intresset är stort även där.
Kiti Lindén (Projektkoordinator för lärmiljöer och internationaliseringsprojekt) hade ordnat med bra program och förberett diskussionsgrupperna med frågor att diskutera.

Timo Ilomäki som bl.a jobbar som koordinator för ett Mobiluck iPad- projekt i Jyväskylä hade en hel del inspirerande infallsvinklar för oss längre hunna och satte oss i arbete med hjälp av iMovie och Explain Everything. Det är riktigt roligt att sitta på skolbänken själv för omväxlings skull!

Speciellt nöjd är jag över att ett fortbildningstillfälle INTE går ut på att lista favoritappar för varandra. Jag tror inte det finns en genväg till att hitta appar man vill använda. De ska var och en prova och utvärdera själv. Naturligtvis kan man dela upp kollegiet i olika ämnen för att underlätta arbetet (finns det 1 000 000 appar i App Store?) som vi gjort i Pojo. Och så kan man gå t.ex. till skolappar.nu eller pappasappar.se för att läsa recensioner först. YouTube är också bra på att visa olika appars funktioner. Men alla lärare jobbar på sitt sätt i alla fall och det är smaksak vilken app man vill använda t.ex. för att anteckna i pdf- dokument.

Visst kommer jag att lista våra favoritappar så småningom i alla fall. Kanske det kan hjälpa någon på traven? Kom osökt att tänka på en presentation av appar i modersmål och litteratur som två lärare i Kirkonkylän koulu och jag har gjort- molemmilla kotimaisilla…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s