En till en, 1:1 eller en iPad åt varje elev

Detta läsår innebär en rätt så stor förändring gällande arbetsmetoder och pedagogiska verktyg i vår skola. Vi har fått möjligheten att i utbyte av samtliga elevdatorer nu ge varje elev tillgång till en egen lärplatta. Projektet finansieras delvis med medel från Undervisnings- och kulturministeriet.

Lärplattor, som vi valt att kalla de mobila pekdatorerna, kommer eleverna att använda dagligen i skolan och även hemma. Denna vecka byggs det ännu på det trådlösa nätverket i skolan. Vår grannskola Kirkonkylän koulu går också in för samma projekt och våra lärare har samarbetat intimt under vårterminen för att utveckla sina metoder och förbereda ibruktagandet så väl som möjligt.

På basen av hur det tvååriga projektet utfaller kommer det eventuellt att utökas till andra skolor i Raseborg. Inresset för 1:1- metoden, dvs. en datorenhet per elev, är mycket stort globalt sett och vi tar del i både nationella och internationella erfarenheter kring undervisningen med lärplattor. Vi är stolta över att vara en av de första skolorna i Finland att införa 1:1- metoden i hela skolan. Vi tror att eleven i framtiden kommer att ha stor nytta av den tekniska färdighet och den ämnesövergripande kunskap som lärplattorna möjliggör.

Du är välkommen att följa vårt projekt här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s